بیماران مبتلا به سرطان پروستات در صورتی که تحت هورمون درمانی قرار دارند، برای مصرف برخی دارو های ضد کرونا حتما با پزشک خود مشورت نمایند. سرطان پروستات به رشد غیر طبیعی سلولهای غده پروستات اطلاق می شود. غده پروستات غده ایی است که در ناحیه لگن و جلوی رکتوم و زیر مثانه قرار گرفته و پیشابراه از داخل غده پروستات عبور می کند.
به صورت طبیعی با افزایش سن، اندازه غده پروستات افزایش می یابد که به آن بزرگی خوش خیم پروستات اطلاق می شود. علاوه بر آن سلول های پروستات ممکن است با افزایش غیر طبیعی رشد سلول ها هم مواجه شوند که به آن سرطان پروستات اطلاق می شود.
در صورت ابتلا به سرطان پروستات با توجه به محل این غده، بیمار با علائمی همچون کاهش سرعت جریان ادرار، احساس ناراحتی در هنگام دفع ادرار، عدم تخلیه کامل ادرار و گاهاً خون در مایع منی و درد ناحیه لگن مواجه خواهد شد، که البته ابتلا به این علائم لزوما به معنی ابتلا به سرطان پروستات نبوده و در اکثریت موارد عللی مانند بزرگی خوش خیم پروستات و پروستاتیت برای آن مطرح است. ولی مردان در صورت مشاهده این علائم لازم است هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرده تا پزشک با معاینه و در خواست آزمایش و همچنین بعضاً سونوگرافی و بیوپسی از ضایعه، بیماری را تشخیص دهند.
پس از تشخیص سرطان پروستات درمان بیمار در صورت توده ایی بودن ضایعه و عدم متاستاز به سایر ارگان ها بر سه پایه جراحی، رادیوتراپی و هورمون درمانی انجام خواهد شد.
بین روشهای جراحی و رادیوتراپی بسته به تشخیص پزشک معالج ممکن است از یک یا هر دو روش جراحی و رادیو تراپی استفاده شود که انتخاب این دو روش درمان باید با دقت و توجه لازم از طرف پزشک و با مشورت بیمار انجام شود، البته در بسیاری از موارد ممکن است از هر دو این روش ها برای یک بیمار استفاده شود.
درمان دیگری که در مورد کانسر پروستات استفاده می شود، استفاده از مهار هورمونی جهت مهار رشد مجدد سلولهای پروستات است که برای رشد خود نیازمند وجود هورمون های مردانه هستند. این روش که معمولا به مدت 6 ماه تا 2 سال برای بیماران مبتلا به سرطان پروستات استفاده می شود می تواند با عوارض قلبی همراه باشد که البته با توجه به منافع آن برای بیماران نمی توان از آن صرف نظر کرد ولی بهتر است بیماران در صورت ابتلا به بیماری کرونا حتما پزشک خود را از این که تحت درمان هورمونی قرار دارند و نوع داروی خود مطلع سازند چرا که تداخل برخی از این داروها با بعضی از داروهای ضد کرونا می تواند با افزایش احتمال آریتمی قلبی همراه باشد. جایگاه شیمی درمانی در سرطان پروستات بسیار محدود بوده و معمولا تنها مختص به موارد بسیار پیشرفته ای است که سرطان پروستات با درگیری سایر احشای داخلی همراه است .