اســتان اصفهان باوجود تمام تلاش هایی که متخصصان در حوزه های مختلف انجام می دهند با کمبودهایی روبرو اســت که یکی از آنها کمبود تجهیزات برای بیماران ســرطانی است. بسیاری از بیماران ســرطانی برای ادامه درمان بیماری خود مجبور هستند که رنج ســفر را به جان بخرند و به شهرهای تهران، شهرکرد و کاشــان بروند؛ اما این روزها شرکت های دانش بنیان گام را فراتر از وظایف خود گذاشــته اند و بدون هیچ چشم داشت مادی در راســتای بهبود تجهیزات پزشکی در حوزه درمان بیماری های صعب العلاج گام برداشته اند. شرکت دانش بنیان بهیار صنعت از سال 78 تولیدکننده تجهیزات پزشکی بوده اســت که تلاش کرده از ابتدا تجهیزات درمانی را مطابق با استانداردهای بین المللی تولید کند شاید در نگاه نخست حرکت این شرکت دانش بنیان چندان دارای صرفه اقتصادی نبود اما به گفته روابط عمومی این مجموعه، بومی سازی دانش و فناوری روز دنیا در کشــور بزرگترین اولویت آنها بوده است؛ اما این شرکت دانش بنیان تلاش کرده به سمت تجهیزات پیشرفته و تخصصی تر حرکت کند که رقابت تولید آن محصولات تنها دراختیار چند کشور در سراسر جهان قرار دارد.
یکی از مهمترین تولیدات شرکت دانش بنیان بهیار صنعت ساخت و بومی سازی پیشرفته ترین دستگاه رادیوتراپی برای درمان سرطان است که کمترین میزان عوارض را در مقایسه با روش های درمانی دیگر همچون شــیمی درمانی و جراحی دارد. بدون شــک مطابق استانداردها شرکتی تولیدکننده به حساب می آید که اصل فناوری را در اختیار داشته باشد و تنها در بحث استفاده از آن نباشــد و می توان ادعا کرد کشور ما در بخش فناوری دستگاه رادیوتراپی کاملا بومی عمل کرده ایم و این در حالی است که در استفاده از تجهیزات 20 درصد قیمت آنها ممکن است قطعه خارجی داشته باشــد و در دستگاه شتاب دهنده کمتر از 10 درصد ارزبری وجود دارد.
کارشناسان حوزه صنعت اعتقاد دارند صنعت ما در بخش فناوری مشکل دارد و تنها به بحث مونتاژکاری پرداخته است و باید دانست ازلحاظ اقتصادی کمترین ارزش افزوده در بخش مونتاژ به دست می آید. ضرورت دارد که در شرایط اقتصادی حال حاضر کشور به سمتی حرکت کنیم تا ایده و دانش برای ما اصل باشد و هویت شرکت های دانش بنیان بر مبنای آن قرار دارد.